Tensiuni la greva poștașilor buzoieni. Poliția, chemată să aplaneze conflictul

Tensiuni la greva poștașilor buzoieni. Poliția, chemată să aplaneze conflictul

În această dimineaţă, sindicatele din Poșta Română au declanșat Greva Generală în peste 30 de județe! Și în Buzău, factorii poştali care duceau corespondenţa şi pensiile au refuzat să plece pe teren, nemulțumiți de salariile foarte mici dar și de faptul că încă nu au semnat un contract colectiv de muncă.

Situația a luat însă o turnură neașteptată atunci când, în jurul orei 8, la oficiul poștal din Micro V, acolo se unde se organizează distribuția pensiilor în județ, a sosit un șef al Poștei Române, însoțit de aproximativ 20 de angajați, din Capitală. Aceștia au primit sarcina să meargă pe teren în locul greviștilor, pentru a distribui pensiile și celelalte drepturi bănești.  

Așa cum era de așteptat, spriritele s-au încins și a rezultat un scandal general, implicați fiind, pe de o parte, poștașii buzoieni intrați de azi în Grevă Generală, iar pe de altă parte, Emil Ion Cioriia, director adjunct al Poștei Române, dar și o parte dintre poștașii bucureșteni trimiși să îi suplinească pe colegii lor greviști.

Delegatul sosit la Buzău a încercat insistent să îi convingă pe salariații buzoieni să renunțe la protest sau să îi lase pe colegii din București meargă pe teren pentru a desfășura o parte dintre activitățile curente. Au avut loc și discuții însă acestea au durat doar 5 minute, moment în care trimișii de la București au fost rugați să părăsească instituția!

Un alt moment tensionat a fost acela când la oficiul poștal a apărut un pensionar, care solicita insistent să îi fie distribuită pensia. Momentul „i-a picat mănușă” reprezentantului conducerii Poștei Române, care i-a acuzat pe greviști de lipsă de empatie și chiar de imoralitate.

În încercarea de rzolvare a conflicului prin mediere, o întâlnire între liderii protestatarilor și reprezentanții conducerii Poștei Române a avut loc și la Instituția Prefectului. În urma discuțiilor, s-a luat decizia ca pensiile și celelalte prestații sociale să fie achitate doar de către factorii poștali, însă toate oficiile poștale din județ vor râmâne închise.

De altfel, sindicaliştii Poștei Române spun că vor continua greva până în momentul în care solicitările referitoare la salarizare vor fi îndeplinite.

De precizat că astăzi, Micro V a fost cel mai păzit cartier din Buzău. După un apel la 112, zeci de polițiști și jandarmi au sosit la fața locului și au rămas pe tot parcursul zilei, pentru a interveni în caz că scandalul ar fi degenerat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și