Tehnică nouă. O nouă autospecială de mare capacitate a intrat în dotarea ISU Buzău

Tehnică nouă. O nouă autospecială de mare capacitate a intrat în dotarea ISU Buzău

Săptămâna trecută, o autospecială nouă, de ultimă generație, a intrat în dotarea ISU Buzău. Noul mijloc tehnic, de mare capacitate, va fi operat de către pompierii Detașamentului de la Rm. Sărat. O autospecială similară este folosită, din iulie, anul trecut, de către pompierii din municipiul Buzău. A fost folosită cu succes la sute de intervenții în județ.

Începând de săptămâna trecută, o nouă autospecială de stingere a incendiilor a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău. Este vorba despre o autospecială cu o capacitate de 10.000 litri de apă și 400 de litri de spumogen, care este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor, atât în mediul urban cât și în mediul rural, la misiunile care necesită cantități însemnate de substanțe de stingere. Poate urca lejer în zone greu accesibile, deoarece are tracțiune 6×6 și un motor de 530 de cai putere.

Pe lângă numeroase detalii tehnice impresionante, autospeciala intrată recent în dotarea ISU Buzău are posibilitatea de alimentare cu apă și din surse fără presiune, ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile sau situate la mare distanță față de hidranți.

Noua autospecială a intrat, de săptămâna trecută, în dotarea Detașamentului de pomperi de la Rm. Sărat. Un utilaj similar este operat, din iulie, anul trecut, de către pompierii din municipiul Buzău, fiind folosită deja cu succes la sute de intervenții în județ.

Autospeciala AT10.000 a fost achiziționată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin proiectul Viziune 2020.  Complet echipată, autospeciala are o valoare de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și