Teatru nou. La Buzău s-ar putea înființa o filială a Teatrului Național ”M. Eminescu” din Chișinău.

Teatru nou. La Buzău s-ar putea înființa o filială a Teatrului Național ”M. Eminescu” din Chișinău.

Prezent la aniversarea a 100 de ani de existență ai Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, primarul Constantin Toma a declarat că intenționează să înființeze la Buzău un teatru de repertoriu. Noua instituție va funcționa ca filială a teatrului din Republica Moldova, care va veni cu reprezentații proprii pe viitoarea scenă buzoiană..

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău a sărbătorit pe 6 octombrie un secol de existență.

Evenimentul, la care a fost invitat și primarul Constantin Toma s-a desfășurat sub dublul patronaj al președinților Maia Sandu și Klaus Iohannis.

Unul dintre viitoarele proiecte de hotărâre, care va fi supus aprobării aleșilor municipali, va fi dedicat înființării unui teatru de repertoriu la Buzău.

Cultura este cel de-al doilea pilon important din cei patru – economie, educație, social și cultural – care alcătuiesc planul de dezvoltare al comunității buzoienii în următorii ani.

Chiar dacă Buzăul are deja teatrul de proiecte ”George Ciprian”, este destul loc și pentru viitoarea filială a Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, pentru că buzoienii sunt mari iubitori ai acestei arte.

Rămâne de văzut și unde vor avea loc spectacolele noului teatru, pentru că Primăria nu are încă o sală adecvată acestui gen de reprezentații.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și