Publicat la: 31.10.2014. 20:50 / 4.939 views

TÂRGUL ALBINELOR. MULTE INSTRUMENTE ŞI PUŢINI PRODUCĂTORI DE MIERE

Prima zi a celei de-a IV-a ediţii a Târgului apicultorilor buzoieni a avut parte de o zi frumoasă, nu foarte răcoroasă şi cu mult soare.

targ apicultoriMarea majoritate a participanţilor este formată din producători şi comercianţi de utilaje şi instrumente specifice extragerii şi prelucrării mierii de albine, a stupilor şi a produselor folosite în alimentaţia harnicelor insecte.

Publicul a format în mare majoritate din crescători de albine, veniţi din toate colţurile judeţului să-şi completeze inventarul apicol.

Din păcate, cei care comercializau mierea de albine şi produsele secundare ale stupilor, puteau fi număraţi pe degete. Probabil că anul foarte greu pentru apicultori şi producţia mică de miere, a scăzut drastic şi numărul celor care au mai rămas cu miere şi pentru târg.

Mierea şi produsele din miere au rămas totuşi produsele care îi interesează cel mai mult pe locuitorii municipiului. Deşi preţurile sunt destul de mari şi varietatea produselor destul de mică, datorită puţinilor producători de miere prezenţi, mulţi dintre vizitatori au cumpărat câte ceva.

În afara de mierea de rapiţă, salcâm, tei, polifloră şi de combinaţiile de miere cu diferite fructe, la târg pot fi găsite şi varietăţi de miere mai rar întâlnite,

Produsele din miere certificare ecologic au pe etichetă o siglă specială, de culoare verde. Ele sunt exportate aproape integral şi sunt păstrate cantităţi limitate doar pentru expoziţii şi târguri pe specific.

O atracţie specială pentru cumpărători a constituit-o varietatea mare de lumânări din ceară, sub forma unor figurine.

Târgul mai este deschis şi sambata şi nu trebuie scăpată ocazia de a-l vizita. Mai ales că aici poate fi găsit cel mai natural şi mai sănătos dintre toate dulciurile din lume: mierea de albine.

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!