Publicat la: 27.02.2019. 19:14 / 574 views

TĂIERILE DIN CRÂNG, ÎN VIZORUL PREFECTURII. ANCHETĂ ÎN URMA SOLICITĂRII DEPUTATULUI MOCANU

prefecta colegiuO comisie specială, coordonată în teren chiar de prefectul Carmen Ichim, va verifica legalitatea operaţiunilor de tăiere masivă a ulmilor din Crâng. Controlul va fi făcut la solicitarea deputatului Adrian Mocanu, care a înaintat Prefecturii o reclamaţie. Din comisie vor face parte specialişti de la Garda de Mediu, Garda Forestieră şi Poliţie.

Şefa Prefecturii precizează că, în urma verificărilor din teren, se vor lămuri toate aspectele de legalitate cu privire la exploatarea plâmânului verde al oraşului Buzău.

Săptămâna trecută, directorul Direcţiei Silvice, Cornel Pitiş, alături de primarul Constantin Toma au convocat o întâlnire cu jurnaliştii pentru a-i informa pe buzoieni motivele care stau la baza tăierilor de ulmi din pădurea Crângului. Şeful Direcţiei Silvice, instituţie care administrează pădurea, a precizat că, din cauza unei ciuperci apărute la copaci, autorităţile sunt nevoite să recurgă la eliminarea arborilor bolnavi, pentru a limita efectele răspândirii bolii, procedură obligatorie în astfel de cazuri. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!