Tabloul primului episod de vreme rea. Sfatul prefectului pentru buzoieni, în prag de iarnă

Tabloul primului episod de vreme rea. Sfatul prefectului pentru buzoieni, în prag de iarnă

Autorităţile buzoiene au fost în alertă, sâmbătă, întrucât în zona de munte a județului şi la limita cu judeţul Vrancea a nins abundent, stratul de zăpadă depăşind zece centimetri în zona Bisoca. Deși situația a fost ținută sub control de către autorități, au existat cazuri în care mai mulți șoferi au fost surprinși nepregătiți pe drumuri acoperite cu zapada viscolită.

În judeţul Buzău, vântul a suflat cu putere, sâmbătă, iar în zona de munte a nins. La Bisoca, a nins de la orele dimineții, iar după-amiază, stratul de zăpadă depăşea 10 centimetri. De altfel, în întreaga zonă Bisoca – Valea Salciei – Lopătari, viscolul a fost puternic.
Deoarece vremea s-a înrăutățit brusc, la Bisoca, ninsoarea a surprins pe pășuni câteva zeci de animale. Oamenii au reușit cu greu să-și recupereze vitele și turmele de oi de pe culmile acoperite cu nămeți.
Începând de sâmbătă, la prânz, utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău s-au aflat pe teren, fie în patrulare, pe DN 2 E 85, fie pentru a acționa pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, pe DN 10 și pe DN 2C, între Padina și Tovărășia.

Sâmbătă, la sediul ISU Buzău a funcționat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, fiind prezenți prefectul județului, Daniel Țiclea, alături de reprezentanții instituțiilor cu rol în astfel de situații. Prefectul de Buzău se arată mulțumit de modul în care s-a acționat în județ, în perioada cât a fost în vigoare Codul Portocaliu de ninsoare și vânt puternic.

Deși situația a fost ținută sub control de către autorități, au existat cazuri în care mai mulți șoferi au fost surpinși nepregătiți pe drumuri acoperite cu zapadă, între Sărulești și Bisoca.

Ca pe viitor să fie evitate asemenea situații, prefectul de Buzău le recomandă tuturor șoferilor dn județ să își pregătească mașinile pentru sezonul rece.
Județul Buzău s-a aflat, în acest weekend, sub incidența unui Cod Portocaliu de vreme rea, fiind primul episod de viscol și ninsoare din acest sezon rece.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și