Suspiciuni în CLM. Deputatul Ungureanu, despre donațiile pentru Spitalul Municipal

Suspiciuni în CLM. Deputatul Ungureanu, despre donațiile pentru Spitalul Municipal

Unul dintre susținătorii proiectului Spitalului Municipal la Buzău, deputatul Emanuel Ungureanu, i-a solicitat astăzi primarului Constantin Toma unele lămuriri în legătură cu terenul donat pentru construirea așezământului. Deputatul și-a exprimat îngrijorarea că, în cazul în care proiectul nu va putea fi realizat în termenul stipulat în contract, terenul ar puea fi recuperat de donator, inclusiv cu investițiile făcute de Primărie. Primarul l-a asigurat că donatorul este de bună credință și că, în afară de terenul necesar, va asigura și toate cheltuielile, până la faza de proiectare.

Deputatul  USR Emanuel Dumitru Ungureanu a luat parte la ședința ordinară a CLM, convocată pentru astăzi de primarul Constantin Toma.

Parlamentarul a luat cuvântul în deschiderea ședinței și și-a exprimat unele suspiciuni în legătură cu donațiile pentru construirea unui Spital Municipal la Buzău.

Domnul deputat este îngrijorat de clauzele contractului de donație a terenului către Primărie.

În afară de Spitalul Municipal, pe același teren urmează să fie construit și un sat pentru bătrâni, o variantă modernă a căminelor pentru persoane vârstnice, care face obiectul unui proiect separat.

Depuntatul Ungureanu i-a solicitat primarului să răspundă ce se întâmplă cu Spitalul Municipal și ce perspective sunt ca așezământul să fie realizat.

Ca o noutate de bun augur pentru proiectul viitorului Spital Municipal, primarul Toma i-a informat pe cei prezenți că secția exterioară Buzău a Spitalului CFR Galați a trecut prin transfer gratuit la Primăria Buzău.

Până la sfârșitul acestui an ar trebui ca PUZ-ul să fie gata și avizele necesare continuării proiectului să fie deja obținute.

Conform afirmației Primarului, donatorul terenului și-a luat angajamentul să asigure și finanțarea necesară construirii viitorului Spital Municipal până la faza de proiectare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și