”Sus muralul!” Un proiect pentru Buzău – oraș frumos.

”Sus muralul!” Un proiect pentru Buzău – oraș frumos.

Un grup de artiști plastici, coordonați de la Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman” se ocupă de înfrumusețarea orașului cu picturi murale, care să acopere fațadele gri ale unor clădiri publice sau blocuri de locuințe. Pentru început, au fost executate lucrări la mai multe unități de învățământ din Buzău.

Ca mai toate orașele din România, unde cele mai multe construcții sunt ridicate în perioada comunistă, și Buzăul este un oraș cenușiu, în cea mai mare parte a lui.

Proiectul ”Sus muralul” își propune să mai înveselească străzile orașului cu ajutorul picturilor murale.

În oraș există câteva precedente, lucrări murale executate de elevi și profesori de la ”Arte”, în zone cu locuri de joacă pentru copii.

Proiectul ”Sus muralul” își propune să înfrumusețeze mai multe unități de învățământ din oraș.

Pictura murală poate fi o soluție foarte bună pentru înfrumusețerea fațadelor gri ale blocurilor, mai ales la cele de pe străzile principale, aflate deja în reabilitare și modernizare.

Proiectul este coordonat de la Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman” de Miruna Blănaru, artist plastic profesionist, specializat și în artă murală, iar cei care-l pun în practică sunt artiști din ntoată țara.

Rolul Municipalității constă în finanțarea proiectului, dar și pe partea de urbanism, unde sunt necesare aprobări și avize pentru schimbările aduse unor clădiri.

Proiectul ”Sus muralul” ar trebui să fie gata până la sfârșitul acestui an, urmând să fie continuat anul viitor cu alte obiective, clădiri publice sau chiar fațade de blocuri.

Lucrările din acest pot fi admirate la Grădinițele cu program prelungit 6 și 18, la Școala Gimnazială 5 și la liceele Moisil și Marghiloman.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ȘCOALA DUALĂ, DIN SEPTEMBRIE, LA BUZĂU

13.01.22 19:45 Ultima modificare 13.01.22 19:51

Primul centru de excelență în învățământul dual de la Buzău ar urma să funcționeze din luna septembrie, la Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’. Ieri, reprezentanți ai…