Sursă de energie verde. S-a aprobat depunerea cererii de finanțare pentru Parcul fotovoltaic.

Sursă de energie verde. S-a aprobat depunerea cererii de finanțare pentru Parcul fotovoltaic.

O nouă etapă a Parcului fotovoltaic municipal. Consilierii au aprobat depunerea  cererilor de finanțare și cofinanțare. Energia electrică verde pentru oraș ar putea fi produsă încă de la finalul anului viitor.

În recenta ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, consilierii municipali au aprobat depunerea cererilor de finanțare și cofinanțare pentru proiectul referitor la construirea unui Parc municipal de panouri fotovoltaice.

Totodată, aleșii au fost de acord și cu actualizarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții.

Realizarea proiectului va avea un impact pozitiv în producerea de economii în consumul propriu al orașului de energie electrică de la terți, dar va avea și un efect important în reducerea emisiilor de carbon  din atmosferă.

Este de așteptat ca parcul fotovoltaic să producă energie electrică verde pentru oraș încă de la sfârșitul anului 2024.

Proiectul este finanțat prin Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1, cu aproape 23 milioane lei, cu TVA inclus.

Capacitatea instalată a Parcului fotovoltaic municipal va fi de 3,531 megawatti.

Municipalitatea a depus și o solicitare la Electrica pentru a se rezerva capacitatea produsă de parcul fotovoltaic în punctul de transformare, în vederea  obținerii avizului tehnic de racordare și pentru a deveni și prosumator.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și