”Sunteți de acord cu unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău?” Ce spun ținteștenii despre referendum?

”Sunteți de acord cu unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău?” Ce spun ținteștenii despre referendum?

Primarul Constantin Toma a iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea Referendumului având ca obiect modificarea hotarelor Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Buzău şi Unităţii Administrativ Teritoriale Comuna Ţinteşti, în sensul unirii celor două entităţi administrative. Ce părere au despre acest lucru locuitorii comunei Țintești, aflați din materialul următor.

Buzoienii şi localnicii din Ţinteşti vor fi chemaţi la urne în prima duminică a lunii octombrie, atunci când vor vota pro sau contra fuzionării celor două localităţi. O echipă Campus TV a realizat un sondaj la Țintești pentru a afla cum văd oamenii din comună această inițiativă.

Nici măcar faptul că vor crește taxele și impozitele, or faprul că aleșii locali își vor pierde mandatele nu îi sperie pe oamenii din Țintești. Vor unirea cu Buzăul cu orice preț.

Ținteștenii au vorbit și despre prezența la urne sau promisiunile electorale.

Pentru ca referendumul să treacă este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanţilor, iar 50%+1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localităţi, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă. În cadrul Jurnalului Campus TV de mâine seară vă vom prezenta un sondaj cu privire la părerea buzoienilor despre acest referendum.

(Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și