Sumă fabuloasă pentru serviciile CFR. Primăria are în lucru un proiect mai ieftin.

Sumă fabuloasă pentru serviciile CFR. Primăria are în lucru un proiect mai ieftin.

Reabilitarea podului peste calea ferată de la Metalurgica ar fi trebuit începută și finalizată încă din acest an. Numai că suma enormă cerută pentru serviciile oferite de Căile Ferate pe timpul lucrărilor obligă Primăria să conceapă un nou proiect. Reabilitarea podului ar fi costat de 2-3 ori mai mult decât construirea unui pod nou.

Podul peste calea ferată de la Metalurgica constituie, în continuare, un potențial pericol, până când structura de rezistență va permite trecerea utilajelor grele de transport în condiții de securitate deplină.

Primăria Buzău este dispusă să repare podul, are fondurile necesare alocate pentru lucrare, dar costurile pentru serviciile oferite de Căile Ferate sunt exagerat de mari.

Conform afirmației primarului Toma ”în niciun caz nu se va termina anul acesta”, dar se caută soluții pentru un proiect nou, pentru anul viitor.

Pentru a se putea lucra pe șentier, ar trebui făcute branșări-debranșări la rețea, înlocuirea locomotivelor electrice cu altele diesel pe porțiunea aflată în lucru, devierea sau întârzierea unor garnituri, care costă și ele, iar toate acestea ar fi dus la cheltuieli enorme.

Dacă noul proiect va fi gata și vor fi obținute toate avizele necesare, lucrările de reabilitare la podul peste calea ferată de la Metalurgica ar putea demara în primăvara următoare.

Până atunci, circulația mijloacelor grele de transport rămâne deviată prin localitatea Țintești.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și