Succes – Investește în cariera ta! Proiect Mondo Consult, încheiat cu succes

Succes – Investește în cariera ta! Proiect Mondo Consult, încheiat cu succes

Proiectul ,,Succes – Investește în cariera ta” a ajuns la finalul celor doi ani de activitate și progres. Eforturile depuse de cei trei paterneri implicați au fost discutate în cadul unui eveniment organizat zilele trecute.

Obiectivul este cresterea  gradului de conștientizare a nivelului de calificare în rândul adulților din zonele rurale cu vârsta peste 40  de ani. S-a urmărit cresterea numărului de participanți la programele de formare profesională continuă, cu cel puțin 555 de angajati din regiunile NE, SE și CENTRU, cu accent pe adultii cu un nivel scăzut de calificare din zone defavorizate, inclusiv prin recunoaşterea şi certificarea rezultatelor învăţării dobândite în contexte non-formale şi informale.

În urma certificărilor, salariații au  trecut în funcții pentru care s-au calificat odată cu finalizarea celor 24 de luni de perfecționare și evaluare a competențelor profesionale informatice și practice.

Astfel, în cadrul proiectului au fost înscriși aproximativ 550 de de participanți din grupul țintă. Persoane din opt judeţe s-au calificat pe următoarele competențe profesionale: zidar, dulgher, instalator, electrician, bucătar, ospătart, bucătar-patiser.

Rezultatele o să  fie vizibile și în regiunea de sud-est a țării prin beneficiile aduse atât salariaților cât și anagajatorilor.

Proiectul a fost finanțat prin fondul social european, a început pe 9 decembrie 2020 și s-a finalizat astazi.

În urma cursurilor și evaluărilor, principalele activități organizate și oferite GRATUIT prin proiect au fost : campanie de informare și promovare a necesității și beneficiilor programelor de învățare pe parcursul întregii vieți, organizarea a 19 grupe de cursuri de calificare, autorizate ANC, cu 261 de angajați, în meserii cerute pe piața muncii din cele trei regiuni și a două grupe de curs non-formal și evaluarea de competențe pentru un grup țintă de 275 de angajați.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și