Publicat la: 17.01.2020. 19:37 / 1.165 views

SUBVENŢII PENTRU APĂ. TARIFELE COMPANIEI DE APĂ BUZĂU VOR CREŞTE DIN LUNA FEBRUARIE

Compania de Apă va reabilita, moderniza şi dezvolta reţelele de apă şi canalizare din tot judeţul, cu ajutorul fondurilor europene. Ca urmare, în următoarea perioadă vor fi mărite progresiv şi tarifele pentru serviciile acordate abonaţilor. Pentru a face mai uşor de suportat plata facturilor, Primăria intenţionează să acorde subvenţii lunare buzoienilor cu venituri mici.

scumpiri apa apa

Conform contractului cu Guvernul României, prin care Compania de Apă Buzău accesează fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, tarifele pentru apă şi canalizare vor creşte în perioada următoare.

Pentru a putea accesa fonduri europene, Compania este obligată să mărească progresiv preţurile pentru serviciile de apă şi canalizare.

La sfârşitul anului trecut, Buzăul se situa pe locul 20 într-un top naţional al tarifelor practicate pentru apă şi canalizare.

După viitoarea mărire din februarie, va avansa până spre locul 6, în cazul în care preţurile nu vor creşte şi în alte localităţi.

Pentru a veni în ajutorul buzoienilor cu venituri financiare reduse, Municipalitatea intenţionează să le acorde ajutoare băneşti pentru a putea achita facturile la CAB.

De această subvenţie at putea beneficia între 700 şi 1000 de familii, dintre cei aproximativ 48.500 de abonaţi casnici din Buzău.

Asta ar însemna ca Primăria să aloce în jur de 5 – 600 milioane lei pentru ajutoarele acordate în fiecare an.

Cei care îndeplinesc condiţiile stipulate în acest proiect, vor trebui să depună la Primărie o cerere, însoţită de documentaţia solicitată.

Proiectul este postat pe site-ul oficial al Municipalităţii şi va fi supus aprobării consilierilor municipali în şedinţa CLM din această lună. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!