Publicat la: 12.12.2017. 18:56 / 1.076 views

STRADA CU PLATANI. URBIS PLANTEAZĂ ARBORI ÎN BARIERA PLOIEŞTI

Poarta de intrare în municipiu de pe Drumul Naţional 1B, zonă cunoscută de buzoieni ca Bariera Ploieşti, va fi reabilitată şi modernizată în totalitate anul viitor. În avans, lucrătorii de la Urbis plantează deja arbori în spaţiile verzi dintre trotuare şi şosea. Primăria a ajuns la concluzia că platanii sunt cei mai potriviţi pentru această zonă chiar dacă se spune despre ei că sunt extrem de agresivi cu căile respiratorii.      

platani 1În avans la lucrările de reabilitare totală a zonei din Bariera Ploieşti, societatea Urbis Serv plantează deja două rânduri de arbori pe spaţiile verzi dintre trotuare şi şosea.

Edilii au hotărât că cei mai potriviţi pentru poarta de intrare în oraş nu sunt nici castanii şi nici teii care fac farmecul străzilor din Buzău, ci platanii.

Arborii sunt într-adevăr frumoşi, au coroane bogate şi sunt de mare ajutor, mai ales în zonele poluate precum poarta de intrare în oraş, unde traficul auto este intens.

Dar, se pare că au şi un defect major.

Încă din luna mai, când înfloresc, până toamna târziu, platanii „descarcă perişori care cauzează inflamaţii ale căilor respiratorii.

Şi la celelalte intrări în oraş vor fi plantaţi arbori şi arbuşti ornamentali, mai puţin întâlniţi la Buzău, precum gutuiul japonez sau forsiţia.

Să sperăm că platanii plantaţi acum în Bariera Ploieşti nu vor crea probleme în primăvară, când se va începe probabil reabilitarea totală a zonei. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!