Publicat la: 08.02.2016. 20:07 / 3.160 views

STOP LA POD PENTRU AUTOBUZELE ŞI MICROBUZELE NR. 2. FRUSTRARE PENTRU LOCALNICI, CARE TREBUIE S-O IA PE JOS

Navetiştii din satele Mărăcineni, Căpăţâneşti, Potoceni şi Măteşti au fost furioşi, azi dimineaţă, cînd au aflat în staţii că microbuzele care obişnuiau să-i transporte către serviciu nu mai circulă.

statie maracineniMulţi dintre oamenii din localitate încă nu aflaseră că Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a interzis accesul microbuzelor pe DJ 203K. Astfel că navetiştii au aşteptat zeci de minute degeaba în staţii.

Fără maxi taxi, autobuzele au circulat dis de dimineata arhipline.

autobuz 2

Mîine va fi şi mai rău. Nici măcar autobuzele Trans-Bus de pe ruta nr. 2 nu vor mai circula mai sus de podul peste râul Buzău.

Încă de azi la prânz, autobuzele şi-au schimbat traseul, iar înainte de pod au virat pe variantă înspre Dedeman, unde au întors. Mai mult, unui autobuz, reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier i-au ridicat numerele de înmatriculare.

Tot de la prânz, inclusiv microbuzele n-au mai urcat pe pod şi au efectuat aceeaşi manevră spre Dedeman. Astăzi, la prânz, reprezentanţii Primăriei Buzău  căutau o soluţie, menită să remedieze această situaţie neplăcută.

Vicele Fănică Bîrlă afirmă că singura rezolvare este constituirea unei asociaţii intercomunitare Buzău – Mărăcineni. O astfel de asociaţie a mai existat, dar ultimul an nu a mai îndeplinit condiţiile de funcţionare. Cert este că formalităţile vor mai dura, cel puţin o lună.

Situaţia va deveni şi mai acută de săptămâna viitoare, atunci când se va încheia vacanţa elevilor. Dinspre Mărăcineni pleacă înspre Buzău sute de elevi de gimnaziu şi de liceu. Mare parte dintre elevi şi navetişti vor trebui să găsească un mijloc alternativ de transport sau să o ia pe jos până la pod şi chiar dincolo de el.

(Andrei Solomon)

Exista 6 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
 1. George spune:

  Seby esti un cocalar retardat handicapat idiot.

 2. vlad spune:

  Ce pretentii aveti de la VICE primarul Barla? Este inginer depanator radio-tv si unul din gasca lui Bosco. Cei din Primaria Buzau stiau foarte bine ca se va ajunge aici, dar au taraganat lucrurile pana aproape de alegeri ca sa vina ei cu o „solutie”, iar lumea sa puna botul si sa voteze tot PSD-ul.

 3. vlad spune:

  Vin alegerile! Dragi buzoieni, asa cum astia din PSD isi bat joc de voi cu transportul asa ar trebui sa ii votati si voi!

 4. Catalin spune:

  Nu e de ras, transportul CIVILIZAT si SIGUR, cu AUTOBUZE, dar dese, la 10 minute dimineata, e solutia adevarata a problemei, asa cum s-a facut in toate zonele metropolitane unde nu sunt interese mafiote la mijloc.
  Faceti presiuni ca sa va bage autobuze dese

 5. seby spune:

  HA HA HA bine le-a facut taranoilor…mergeau cu 1,50 sau mocca cu carnetele de elev 15 km…se smecherisera aia din capatanesti …sa vezi acum ce se ieftinesc terenurile acolo…vor fi uitati de lume…vin mafiotii cu transportul lor si le baga 5 ron pana la Buzau :)))

 6. Catalin spune:

  Birla D-E-M-I-S-I-A , ma.

  Deci tu stiai sa se circula ILEGAL pe traseul 2 si pe traseul-capusa 2M?!?

  Da-ti,ma, demisia, cat o sa mai fiti de rasul curcilor cu ILEGALITATILE din transportul public?!?

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!