Sterilizare gratuită. Doar pentru câinii cu stăpân din oraș

Sterilizare gratuită. Doar pentru câinii cu stăpân din oraș

Primăria a alocat în medie 600 de lei pentru fiecare câine sterilizat. Banii sunt suficienți pentru intervenția chirurgicală la 10 mii de exemplare. Programul este multianual și se referă doar la câinii cu stăpân de pe teritoriul municipal.

Săptămâna trecută, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal pe luna iunie, consilierii au aprobat subvenționarea costurilor pentru sterilizarea a 10.000 de câini cu stăpân din municipiul Buzău.

La rugămintea președintelui de ședință s-a renunțat la amendamentul propus de consilier până când va avea loc o discuție cu Colegiul Medicilor Veterinari

Programul de sterilizare va fi unul multianual, în funcție de resursele bugetare, de disponibilitatea cabinetelor veterinare de a semna contractele și de prezența stăpânilor de câini în vederea intervenției chirurgicale respective.

Mulți dintre câinii de casă, sau puii acestora, ajung pe stradă pentru că stăpânul nu are posibilitatea sau nu dorește să întrețină mai mult de unul sau două exemplare.

Ar fi oportun ca și localitățile limitrofe orașului să prevadă fonduri financiare pentru astfel de programe pentru a se stopa migrarea câinilor către Municipiu.

Toate informațiile referitoare la campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân vor fi puse la dispoziția buzoienilor în următoarea perioadă de timp.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și