Start pentru proiectul ”Meritas”. Primii 40 de elevi studiază în învățământul dual

Start pentru proiectul ”Meritas”. Primii 40 de elevi studiază în învățământul dual

Primele două clase ale proiectului ”Meritas”, implementat de Liceul Tehnologic ”D. Filipescu”, au început anul școlar. În proiect sunt înscriși 40 de elevi – fete și băieți – care vor studia timp de trei ani. Elevii vor primi burse și au asigurate gratuit cazarea și masa, inclusiv transportul în comun.

Pentru două clase de elevi buzoieni au început să funcționeze de ieri, în premieră la Buzău, învățământul dual. Proiectul ”Meritas ”, implementat de Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filipescu”, le va oferi celor 40 de elevi înscriși, posibilitatea de a se realiza profesional și de a beneficia de locuri de muncă sigure și bine plătite.

Pe perioada celor 3 ani de studiu, toți cei 40 de elevi de la ”Meritas” beneficiază de o bursă de 500 de lei pe lună, de masă, cazare și transport gratuit. La început de an, elevii s-au întâlnit cu profesorii lor și cu reprezentanții agenților economici din Buzău, parteneri în acest proiect.

Firmele buzoiene, la fel cu toate firmele din țară, duc o lipsă acută de mână de lucru calificată. Pentru a rezolva această problemă pe viitor, agenții economici s-au implicat în proiect, atât financiar cât și prin faptul că le asigură elevilor desfășurarea orelor de practică în intreprinderile lor.

Solicitările pentru anul viitor din partea firmelor sunt de câteva ori mai mari decât în acest prim an de învățământ dual de excelență ,,Meritas”. Din acest motiv, Municipalitatea invită companiile implicate în proiectul ”Meritas” să se alăture viitorului proiect de constituire a ,,Consorțiului pentru învățământul dual și tehnic superior”, pentru a accesa un proiect foarte important finanțat prin PNRR.

Prin acest proiect, la Buzău va fi construit un campus cu toate dotările necesare, care va deservi o Universitate Tehnică.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și