Spirite încinse între liberali și social-democraţi. Contre Neagu – Avrămescu, pe tema finanțării unor proiecte în Chișinău

Spirite încinse între liberali și social-democraţi. Contre Neagu – Avrămescu, pe tema finanțării unor proiecte în Chișinău

Finanțarea de către Consiliului Județean Buzău a unor proiecte de infrastructură în Republica Moldova a încins spiritele în coaliția de guvernare. După ce ieri seară, într-o emisiune la Campus TV, deputatul liberal de Buzău, Gabriel Avrămescu, a criticat alocarea de bani din bugetul județului pentru investiții în Chișinău, oraș condus de un politician considerat pro-rus, astăzi, într-o conferință de presă, Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, a ținut să răspundă acuzelor. „Banii nu sunt pentru Ceban, ci pentru românii din Chișinău”, este replica lui Petre Emanoil Neagu.

Printr-o decizie luată miercuri în Consiliul Județean Buzău, s-a alocat suma de 320.000 de euro pentru lucrări de modernizare a infrastructurii în orașele Chișinău și Soroca. Un cimitir românesc din Capitala Chișinău și biblioteca de carte românească de la Soroca sunt două dintre obiectivele vizate de lucrări. Joi seară, într-o emisiune la Campus TV, președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a ținut să critice, în termeni destul de duri, alocarea din bugetul județului Buzău a unei noi tranșe de fonduri pentru lucrări edilitare în Chișinău. Avrămescu a declarat că i se pare ciudată apropierea lui Petre Emanoil Neagu de primarul Chișinăului, Ion Ceban, cel pe care mulți îl consideră un politician pro-rus.

Iritat de acuzele aduse de șeful liberalilor buzoieni, Petre Emanoil Neagu a convocat, astăzi, la ora 11.00, o conferință de presă în care a ținut să răspundă criticilor venite din partea deputatlui Gabriel Avrămescu. La fel ca în ședința de consiliu când s-a aprobat alocarea fondurilor în Moldova, Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, spune că prin acest sprijin financiar nu face altceva decât să ajute comunitatea românească de peste Prut, și nicidecum să îl sprijine politic pe edilul de Chișinău, Ion Ceban.

Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, și Ion Ceban, primarul Chișinăului

În același context, preşedintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mai spus că liderul liberalilor buzoieni se poziţionează în afara coaliţiei de guvernare, lucru care i se pare de neacceptat.

Deși PSD și PNL formează, la nivel național, alături de UDMR,  coaliția de guvernare, la nivel local nu sunt primele contre între liberali și social-democrați. În ultimul an, dispute similare, la fel de acide, au fost și între deputatul Gabriel Avrămescu și primarul social-democrat al Buzăului, Constantin Toma.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și