Spectacole de nota zece. Explozie de voie-bună la Sărata Monteoru

Spectacole de nota zece. Explozie de voie-bună la Sărata Monteoru

A debutat în forță prima zi din cele trei în care va avea loc Festivalul ”Zilele Chișinăului la Buzău. După ce au fost prezenți la vernisarea unei duble expoziții la Galeriile de Artă Buzău, președintele CJ și Primarul General al Chișinăului au participat și la activitățile din programul desfășurat în stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru.

Primul spectacol din seria celor trei zile de Festival ”Zilele Chișinăului la Buzău” de la Sărata Monteoru a fost alcătuit din două părți: orchestra municipală de muzică populară ”Frații ADVAHOV” și de Ansamblul de muzică ușoară ”Alex Calancea Band”.

Cei doi organizatori principali ai evenimentului, președintele CJ Petre Emanoil Neagu și Primarul General al Chișinăului, Ion Ceban, au deschis oficial Festivalul, invitând pe toți buzoienii să participe la activitățile din program.

Orchestra ”Frații ADVAHOV” a deschis festivalul cu un spectacol de muzică populară veritabilă, la care și-au adus contribuția soliști renumiți de dincolo de Prut.

Din spectacol a făcut parte și o paradă a costumelor populare, purtate de fetele de la Ansamblul de Dansuri al Centrului Județean de Cultură și Artă, dar și de membrele staff-ului de la Chișinău.

Spectacolul de folclor autentic oferit din suflet de frații noștri de peste Prut, care nu au cerut niciun bănuț pentru prestația lor, a scos spectatorii la joc

Chiar și președintele Neagu, muntean de pe Valea Buzăului, nu a rezistat revărsării de voie-bună și de poftă de viață și s-a prins în dans.

Atmosfera de petrecere între români, cei de la Buzău și cei de la Chișinău, a fost impulsionată și de intrarea fulminantă în scenă a Lupilor lui Carancea.

Pentru ca Festivalul să se poată desfășura în condiții optime, au fost puse în aplicare toate măsurile sanitare impuse de pandemia de Covid.

A fost delimitată o zonă pentru spectacol în care nu s-a putut intra decât în condițiile impuse în această perioadă de stare de alertă.

Cei care nu erau vaccinați sau care nu trecuseră prin boală, au avut posibilitatea să facă un test Covid gratuit.

În zona delimitată, spectatorii au putut sta pe baloți de paie, așezați la distanța cerută unii față de ceilalți.

Aceleași condiții vor fi asigurate și în următoarele zile de Festival, la care toți doritorii vor putea participa gratuit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și