Spectacol manifest. Ziua Internațională a Nonviolenței în școli, marcată într-un mod inedit

Spectacol manifest. Ziua Internațională a Nonviolenței în școli, marcată într-un mod inedit

Ziua Internațională a Nonviolenței în școli a fost marcată într-un mod inedit, la Buzău. La inițiativa polițiștilor de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Buzău, elevii Colegiului Național ”B. P. Hasdeu” din municipiul Buzău au organizat un spectacol manifest, din care nu au lipsit scenete de teatru, monologuri, reprezentații de dans și o expoziție de artă fotografică. Ei au dorit să atragă atenția asupra formelor de violență la care pot fi expuși adolescenții și tinerii.

Ziua Internațională a Nonviolenței în școli a fost marcată, la Buzău, prin zeci de evenimente organizate în școlile din județ. Dintre toate, a atras atenția un spectacol pus în scenă de către elevii Colegiului Național ”B. P. Hasdeu” din Buzău. Experiențele de viață ale liceenilor au fost transformate în acte artistice: piese de teatru, monologuri, dans și artă fotografică, toate acestea, cu scopul de a atrage atenția asupra formelor de violență la care pot fi expuși adolescenții, în mediul școlar, dar nu numai.

Fenomenul de „bullying” a căpătat proporții fără precedent la noi în țară: 1 elev din 2 este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică, iar 4 copii din 5 asistă la situații de hărțuire fizică sau verbală.

Evenimentul, denumit ”Noduri și Semne”, titlu inspirat de volumul de poezii al lui Nichita Stănescu, a fost găzduit de Muzeul Județean Buzău. Au asistat la spectacolul pus în scenă de adolescenții de la „Hasdeu” aproximativ 100 de elevi ai  Liceului Tehnologic ”Grigore C. Moisil”, Liceului Tehnic și ai Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret”, toate din municipiul Buzău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și