Publicat la: 04.12.2018. 19:19 / 914 views

SPECTACOL CARITABIL “VIS DE CRACIUN”. 4 SUFLETE AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU

Într-o cămăruţă de câţiva metri pătraţi, într-o curăţenie impecabilă, trăiesc aşa cum ştiu mai frumos 4 suflete. Nu au de nici unele, însă dragostea din jurul lor le acoperă multe dintre nevoi. Ar vrea, totuşi o căsuţă a lor, pentru că din cea veche, cea care ar fi trebuit să se numească mamă, i-a dat afară. Asociaţia Crucea Portocalie împreună cu mulţi oameni de bine s-au implicat şi s-au demarat acţiuni pentru ajutorarea celor 4 suflete din comuna Săgeata.

caz social sageata 2Familia Lungu din Săgeata este compusă din 4 suflete: tatăl şi cei trei copii ai săi, două fete şi un băiat. Dacă ar fi văzuţi pe stradă ar fi apreciaţi pentru frumuseţe, dar şi pentru cât de curaţi şi de bine îmbrăcaţi sunt. Cu greu poţi crede că cei trei copilaşi de 4, 10 şi 14 ani sunt crescuţi şi îngrijiţi doar de tată, într-o căsuţă care nu este nici măcar a lor şi din care vor trebui să plece curând. Au avut cândva o locuinţă dar după divorţ, după ce copiii au ales să rămână cu tatăl, cea care le-a dat viaţă i-a alungat din locuinţa pe care ea o moştenise de la o rudă.

Aşa se face că acum au ajuns să trăiască singuri, într-o căsuţă pusă la dispoziţie de un localnic. Camera străluceşte de curăţenie, iar hainele impecabile ale copiilor sunt spălate manual de tatăl care nu îşi poate folosi mâna stângă. Cu toţii şi-ar dori o casă pe care tatăl a început-o deja dar pentru care nu mai are bani să o termine.

Fetiţa cea mică şi-ar dori o păpuşă şi un căţeluş din pluş, cea mijlocie, o bicicletă, baiatul ar vrea un telefon nou, dar tatăl nu vede altceva decât materiale de construcţii cu care să îşi termine căsuţa. Cu toţii îl aşteaptă pe moşul dar nu ştiu cât va putea fi de darnic.

Povestea celor 4 suflete a fost auzită de membrii Asociaţiei Crucea Portocalie, care împreună cu autorităţi judeţene şi mulţi oameni de bine au organizat un spectacol caritabil în ziua de 5 decembrie la Centrul de Cultură Alexandru Marghiloman. Familia Lungu va primi daruri şi toţi banii care se vor strânge de la partcicipanti şi speră că în acest fel  îşi vor vedea împlinit visul de a avea o casă. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!