Publicat la: 04.10.2017. 18:30 / 825 views

SPAŢIILE VERZI, O PROBLEMĂ LA BUZĂU. PRELUAREA CRÂNGULUI, EXTREM DE IMPORTANTĂ

Primăria Municipiului Buzău trebuie, dacă doreşte să mai poată accesa programe cu finanţare europeană, să îndeplinească mai multe condiţii. Una dintre ele este asigurarea unei suprafeţe de 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, iar în acest moment nu se poate asigura decât 5 la sută. Tocmai de aceea, este foarte important ca Pădurea Crângului să treacă în proprietatea Primăriei. De asemenea, spaţiile verzi existente vor fi reamenajate cu totul diferit faţă de alţi ani.

spatiu verde 2Potrivit normativelor europene, în fiecare oraş trebuie să se asigure, pentru fiecare locuitor, o suprafaţă de 26 de metri pătraţi de spaţiu verde. La acest moment, Buzăul nu asigură decât 5 la sută din necesar, iar singura modalitate de rezolvare a problemei este trecerea pădurii Crângului în proprietatea Primăriei. În caz contrar, Primăria nu va mai putea accesa programe cu finanţare europeană.

În acest timp, primarul Toma doreşte să transforme municipiul Buzău într-un oraş al lalelelor. Au fost deja achiziţionaţi peste 90 de mii de bulbi, iar zonele verzi din centrul oraşului au început deja să fie reamenajate.

Potrivit normativelor europene, până în anul anul 2010, autorităţile locale trebuiau să asigure minimum 20 de metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor, iar suprafaţa ar fi trebuit să crească la 26 de metri pătraţi, până la sfârşitul anului 2013. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!