Publicat la: 30.05.2018. 18:25 / 1.017 views

SOSEŞTE VACCINUL ANTIRUJEOLIC. MOTIVUL ÎNTÂRZIERII ESTE HALUCINANT!

După mai bine de două luni de epidemie, perioadă în care medicii nu au avut la dispoziţie vaccinul antirujeolic, vine o veste bună. Dozele ar urma să ajungă la Buzău în aceste zile. Judeţul nostru este printre primele din ţară cu un număr mare de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei. Ultimul motiv al întârzierii vaccinului este de-a dreptul halucinant.

vaccinBuzăul se situează pe lista neagră a judeţelor cu număr record de pacienţi. Cu toate că epidemia de rujeolă a căpătat proporţii îngrijorătoare, autorităţile din sănătate au fost nevoite să apeleze la colegii din alte judeţe pentru imunizarea populaţiei cu risc major. Nici aşa nu s-a putut acoperi necesarul de doze. 

În şedinţa Colegiului Prefectural de azi, directorul D.S.P. a anunţat că, zilele acestea, dozele de vaccin ar trebui să sosească la Buzău.

Primul motiv al întârzierii a fost legat de contestaţiile depuse la licitaţia organizată pentru desemnarea furnizorului de vaccin antirujeolic, problemă rezolvată de ceva timp. Surse din sistemul sanitar ne-au precizat că, deşi dozele erau disponibile pentru a fi trimise în teritoriu, s-a aşteptat Ziua Copilului, pentru a marca simbolic începutul unei campanii de imunizare la nivel naţional.

Toate acestea în timp ce aproape zilnic am numărat confirmările de cazuri de rujeolă, iar secţia de Boli Contagioase a devenit neîncăpătoare. La Buzău s-a ajuns la un bilanţ de aproape 300 de îmbolnăviri.

Pentru judeţul nostru ar trebui să sosească în jur 4.500 de doze de vaccin. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!