Publicat la: 16.01.2019. 18:53 / 590 views

ŞOMAJ ISTORIC ÎN 2018. PESTE 10.000 DE ANGAJĂRI ÎNREGISTRATE ANUL TRECUT

Anul trecut a adus în judeţul Buzău cea mai mică rată a şomajului din perioada post-criză economică. Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut considerabil. Cu toate acestea, Buzăul rămâne în top 5 la nivel naţional în privinţa ratei şomajului, având peste zece mii de beneficiari ai venitului minim garantat.  

oameni 3Peste 12.000 de şomeri se aflau în evidenţele autorităţilor la finele anului 2018. Rata şomajului în luna decembrie a fost 7,21%, cel mai mic procent din ultimii 10 ani.

Anul trecut, A.J.O.F.M. a contabilizat peste 10.000 de persoane care şi-au găsit un nou loc de muncă.  

Şomajul în oraşul Buzău a scăzut sub un procent, la aproape 0,7%, municipiul fiind în continuare principalul motor al economiei judeţului.

Oficialii AJOFM se aşpteaptă ca, în 2019, rata şomajului să scadă sub 7 procente. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!