Publicat la: 12.07.2019. 18:22 / 671 views

SOCOTEALA DE ACASĂ… PLAN DE ŞCOLARIZARE DAT PESTE CAP

Rezultatele admiterii computerizate şi situaţia înscrierilor de la şcolile profesionale arată că noua politică a Ministerului Educaţiei a dat greş, cel puţin la Buzău. Ecaterina Andronescu a dat un controversat ordin prin care a impus inspectoratelor şcolare eliminarea mai multor clase de liceu şi creşterea numărului de şcoli profesionale. Astfel s-a dorit eliminarea cazurilor în care se intră la liceu cu medii de 2 şi 3 şi dezvoltarea învăţământului profesional.

liceu beceniÎn momentul de faţă, doar jumătate din clasele de profesional propuse la Buzău au fost realizate.

Până la începerea noului an şcolar ar putea să mai apară modificări, însă vor fi multe clase nerealizate. 

În acelaşi timp, ordinul de desfiinţare a unor clase de liceu a provocat scandal la Buzău. Cei mai vehemenţi au fost profesorii de la liceul din Beceni, care au fost la un pas de a protesta şi în faţa Ministerului Educaţiei, pentru a-şi păstra clasa de protecţia mediului. Sub presiune, ministrul Andronescu a cedat şi nu a mai desfiinţat clasa. Numai că, la admitere, doar şapte elevi s-au înscris la liceul din Beceni.

Tocmai din cauza problemelor legate de nerealizarea unor clase, nu este exclus ca la Buzău să avem de-a face cu restrângeri de posturi. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!