SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT. AMBULANȚE BLOCATE CU ORELE ÎN CURTEA SPITALULUI

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT. AMBULANȚE BLOCATE CU ORELE ÎN CURTEA SPITALULUI

Presiune uriașă, pe umerii cadrelor medicale buzoiene, dar mai ales pe angajații Serviciului de Ambulanță Județean Buzău. Din cauza lipsei de locuri din spital, șoferii și asistenții ambulanțelor stau și câte zece ore în curtea de la UPU, iar pacienții așteaptă înăuntru eliberarea unui loc. Cei mai mulți dintre ei sunt dependenți de oxigen.

ambulantier 1 ambulanta 2

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian, situația a devenit critică în ultimele săptămâni, odată cu creșterea numărului de infectări. Paturile de la UPU, ATI, Infecțioase, PNF și secțiile tampon de la spitalul din Micro XIV s-au ocupat rapid, ajungându-se în situația de a ține câte cinci-șase ambulanțe în curte, cu pacient înăuntru. Containerele din curtea spitalului sunt și ele pline cu pacienți, în timp ce alți suspecți de COVID-19 staționează în UPU, în așteptarea diagnosticului de la DSP

Directorul spitalului spune că situația este fără precedent. Un număr mare de confirmări s-a înregistrat și în vara anului trecut, însă diferența este că, acum, cei mai mulți pacienți sunt dependenți de oxigen. 

Managerul sputalului spune că întreg personalul este epuizat și face un apel la responsabilitate.

În timp ce echipajele sunt ținute pe loc pentru că nu au unde lăsa pacienții, au loc alte urgențe – accidente rutiere sau de muncă, iar pacienți in stare critica  trebuie să aștepte, deoarece SAJ nu are mașini libere. (Mirela Copariu)

[youtube]https://youtu.be/7E8sS5yIS-Q[/youtube]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și