Sfârșit de ”Toamnă Buzoiană”. S-a încheiat ediția 2021 a tradiționalului Târg din Buzău.

Sfârșit de ”Toamnă Buzoiană”. S-a încheiat ediția 2021 a tradiționalului Târg din Buzău.

Unul dintre cele mai importante evenimente ale Buzăului, atât ca municipiu, cât şi ca judeţ, a fost târgul agricultorilor ”Toamna Buzoiană”. Organizat de Primăria Buzău, Direcția Agricolă, Centrul Județean de Cultură și Artă și Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman”, Târgul anual s-a bucurat de vizita multora dintre locuitorii orașului și ai localităților din județ. Peste 100 de producători au oferit cumpărătorilor cele mai proaspete și sănătoase legume, fructe și produse tradiționale.

Cele 8 zile în care buzoienii și-au putut umple cămările pentru iarnă din cel mai mare târg agro-alimentar anual din Buzău, sau au petrecut clipe frumoase la un grătar și o cană cu must în acompaniament de muzică populară, s-au încheiat.

Ultimul dintre spectacolele folclorice zilnice oferite de organizatori a avut ca invitate două nume mari din muzică populară românească: Margareta Clipa și Sofia Vicoveanca.

Ultimul spectacol de la ”Toamna Buzoiană ” din acest an a fost deschis de Ansamblul Folcloric ”Plaiurile Mioriței” și de îndrăgiții soliști buzoieni Manuela Bordea, Simona Curlea, Ionela Bănică și Mădălina Manolache.

Prima invitată specială a organizatorilor care a urcat pe scenă a fost cunoscuta interpretă de muzică populară Margareta Clipa.

Primarul Constantin Toma nu a lipsit de la ultima zi de Târg și a închis oficial ediția 2021 a ”Toamnei Buzoiene”.

După ce le-a mulțumit buzoienilor pentru prezența la toate cele opt zile ale Târgului și i-a invitat la următoarea ediție, din 2022, primarul Buzăului a prezentat-o personal pe cea de-a doua invitată specială: Sofia Vicoveanca.

În aplauzele publicului, doamna Sofia Vicoveanca și-a încheiat recitalul, nu înainte de a recita și o poezie proprie.

Ultimul spectacol din seria celor 8 s-a încheiat în sunet de bucium, așa cum a și început în prima zi de Târg.

La începutul toamnei viitoare, buzoienii vor fi din nou invitați la cel mai mare, mai bogat și mai îmbietor Târg din Buzău, când, poate că pandemia se va fi stins și regulile sanitare obligatorii vor fi fost retrase.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și