Sfârșit de aventură. Buzăul se oprește în sferturile Cupei României

Sfârșit de aventură. Buzăul se oprește în sferturile Cupei României

FC Buzău nu a mai reușit încă o surpriză, oprindu-se în sferturile Cupei României, după ce, în această seară, a fost învinsă la limită, 0 la 1,  de FC Voluntari. Singurul gol al partidei a fost înscris din penalty, de Cosmin Achim.

FC Buzău și-a încheiat aventura în Cupa României, după ce a fost învinsă acasă, 0 la 1, de FC Voluntari. Echipa din Ilfov a dominat prima repriză, jocul bun de posesie al oaspeților punându-i  deseori în încurcătură pe elevii lui Cristi Pustai. Cea mai mare ocazie a primului mitan a venit în minutul  22, atunci când Achim a reluat din 6 metri, dar șutul acestuia a fost respins de pe linia porții. Mingea a revenit la fundașul ilfovean, dar, din fericire pentru FC Buzău, acesta a șutat defectuos, din 5 metri, peste poarta lui Stoian.

Până la pauză, oaspeții au presat, au controlat jocul, dar nu au reușit să-și mai creeze ocazii mari, în timp ce Buzăul s-a mulțumit să mizeze pe cartea contraatacului. Cea mai importantă oportunitate pentru gazde a venit cu 8 minute înainte de pauză, după o lansare a lui Chică Roșă, atacantului botoșănean lipsindu-i un vârf de bocanc să-i fure mingea lui Râmniceanu și să trmită în poarta goală, de la 30 de metri.

Actul secund a început mult mai bine pentru buzoieni, cravașați, probabil, la cabine, de Cristi Pustai. Câteva combinații reușite la marginea careului, au dat emoții celor de la Voluntari, însă în minutul 55 a venit deschiderea scorului: contraatac, Fulop este faultat în careu de Vârtej iar Achim înscrie calm, de la punctul cu var, păcălindu-l pe Stoian.

Buzăul putea egala 5 minute mai târziu, după o centrare a lui Alex Munteanu, reluată slab de Cristi Ciobanu. La capitolul ocazii, gazdele au mai punctat o singură dată, dar șutul lui Ekollo, din minutul 90, a trecut pe lângă buturile porții lui Râmniceanu.

Finalul de meci nu a mai adus suspansul, gruparea ilfoneană apărându-se exact, și pe fondul lipsei de luciditate din atacul buzoian. Astfel, FC Buzău părăsește Cupa României mizând acum doar pe o performanță bună în liga secundă. Sâmbătă, elevii lui Cristi Pustai vor disputa ultimul meci din 2021, în deplasare, cu CSA Steaua.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ACCIDENT GRAV PE CALEA EROILOR

21.01.22 19:45 Ultima modificare 21.01.22 19:56

Carosabil umed, viteză neadaptată și o depășire periculoasă. Acestea au fost elementele care au dus la un grav accident seara trecută, pe Calea Eroilor. O…