Sezon muzeal. Mii de turiști vizitează muzeele buzoiene

Sezon muzeal. Mii de turiști vizitează muzeele buzoiene

Se deschide sezonul primăvară – vară la muzeele Buzăului. Cele mai vizitate dintre secțiile externe, Muzeul Colți și Tabăra Măgura, vor atrage și anul acesta zeci de mii de turiști. Mii și mii de credincioși vor invada tabăra de sculptură și Mănăstirea Ciolanu de Sfintele Paști.

În fiecare an, Sfintele Sărbători Pascale adună mii de credincioși la Mănăstirea Ciolanu, în apropierea căreia este amplasată Tabăra de sculptură în aer liber „Măgura”.

În aceeași perioadă de timp, Muzeul Județean, care administrează tabăra, va activa serviciul de pază umană, în special pentru a preveni eventualele prejudicii aduse sculpturilor de către unii dintre vizitatori.

În sezonul primăvară-vară, foarte mulți turiști români și străini aleg să viziteze obiectivele turistice de pe Valea Buzăului, printre care și Casa Memorială „Vasile Voiculescu” din Pîrscov, Tabăra de sculptură Măgura și Muzeul Chihlimbarului de la Colți.

Muzeul în aer liber de la Ciolanu găzduiește în fiecare lună în jur de 40.000 de vizitatori, mulți dintre ei alegând să petreacă mai mult timp în preajma Mănăstirii și a statuilor din Tabără.

În weekend-urile de vară aici poposesc și mulți părinți cu copii care se joacă în aer liber cu mingea, trag cu arcul la țintă, joacă badminton, volei și participă la diferite activități creative, coordonați de muzeografii buzoieni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și