Senzații tari pe Râul Buzău! Nehoiu, raiul pasionaților de rafting

Senzații tari pe Râul Buzău! Nehoiu, raiul pasionaților de rafting

În ultimii ani, Râul Buzău, în zona Nehoiu, a devenit un loc preferat de pasionații de rafting. În zona din aval de barajul de la Siriu, apa curge mai repede, fiind pompată din turbine, oferind cele mai tari senzații pentru iubitorii acestui sport.

Acesta este motivul pentru care, mai ales în weekend, zeci de pasionați de rafting vin din toată țara, pentru a se aventura pe Râul Buzău. Pentru că toate aceste momente sunt și filmate cu telefonul mobil sau chiar cu camere sport GoPro, aproape că nu este săptămână ca pe Youtube sau Facebook să nu apară un filmuleț cu amatori de rafting care se aventurează pe Râul Buzău.

Mulți dintre turiști vin la Nehoiu pe cont propriu, dar, mai nou, și în cadru organizat. Asta pentru că, de câtiva ani, în localitățile din zonă au apărut mai multe asociații de profil care se ocupă cu promovarea acestui sport, prin site-uri dedicate, dar asigură, totodată, cursuri de rafting celor interesați, și chiar cazare.

Potrivit specialiștilor, Râul Buzau oferă obstacole de nivel 2-3, sectoare rapide prin îngustarea albiei urmate de zone de recuperare largi.

În acest an, sezonul de rafting a debutat în aprilie și va continua până în luna octombrie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și