Sensuri – eveniment artistic la Buzău. Expoziție de artă decorativă

Sensuri – eveniment artistic la Buzău. Expoziție de artă decorativă

Trei artiști vizuali profesioniști au vernisat la Muzeul Județean o expoziție deosebită, cu lucrări de artă decorativă textilă și din sticlă. Expoziția temporară va rămâne pe simeze până pe 15 aprilie, 2023 și va putea fi vizitată conform programului instituției.

O expoziție-eveniment a fost vernisată vineri la Muzeul Județean, în prezența unui public ales și numeros.

„Sensuri” este o expoziție colectivă de artă decorativă, cu lucrări semnate de trei artiști plastici profesioniști: Daniela Frumușeanu și soții Georgeta și Mihai Hlihor.

Proiectul, care va rămâne pe simeze până la jumătatea lunii aprilie, reunește lucrări decorative textile, precum și lucrări din sticlă parietale și rond-bosse, în tehnica „pate de verre”.

Daniele Frumușanu și Georgeta Hlihor expun lucrări de artă decorativă textilă, de diferite dimensiuni, realizate în tehnici complexe, în timp ce, Mihai Hlihor a etalat adevărate sculpturi de sticlă.

În calitate de gazdă, managerul Muzeului Județean le-a felicitat pe doamnele prezente cu ocazia Mărțișorului și a Zilelor Femeii și le-a dăruit buchete de flori celor două artiste expozante.

Cele două autoare de artă decorativă textilă, care au fost colege în trecut, atât la facultate, cât și  la o mare intreprindere din Buzău, iată că s-au reîntâlnit după ani și ani, într-o expoziție comună.

Cel de-al treilea component al echipei de artiști prieteni care au conceput expoziția ”Sensuri” și care i-au sporit efectul prin amplasarea lucrărilor, Mihai Hlihor, a fost acela care a și propus denumirea acestui eveniment artistic.

Cei trei artiști vizuali profesioniști expun pentru prima dată împreună, dar parcursul artistic al fiecăruia dintre ei este deosebit de bogat, toți trei participând la numeroase expoziții de autor sau colective.

Proiectul artistic ”Sensuri” va rămâne pe simeze până pe 15 aprilie și este un prilej unic pentru toți iubitorii de artă de a vedea o expoziție-eveniment de artă decorativă, în care lucrările textile se armonizează perfect cu cele din sticlă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și