Publicat la: 20.05.2020. 18:11 / 409 views

SENS GIRATORIU PENTRU LOCOMOTIVĂ. ANSAMBLU MONUMENTAL LA GARA BUZĂU

Consilierii municipali au aprobat studiul de fezabilitate pentru noul sens giratoriu de la Gară. Aici va fi amplasat și un ansamblu monumental alcătuit dintr-o locomotivă de epocă și un glob care marchează jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator. În pasajul CFR va fi amenajată o expoziție permanentă, după modelul ”Calea Eroilor”

Still0520_00000În ședința Consiliului Local Municipal din 18 mai, aleșii și-au dat girul pentru aprobarea studiului de fezabilitate în vederea amenajarii unui sens giratoriu în fața Gării Buzău.

Din același proiect face parte și amplasarea unei locomotive de epocă, construită în anul 1936 la uzinele Malaxa, în mijlocul giratoriului, după modelul cu avionul de la ieșirea spre Mărăcineni.

Primăria a achiziționat deja unul dintre primele modele de locomotive cu aburi realizate în România, pentru a marca acest eveniment.

Mai mult chiar, a fost demonstrat și faptul că noul sens giratoriu este situat pe paralela mijlocie dintre Polul Nord și Ecuator.

Și pasajul de la gară va contribui la transformarea zonei din vecinătatea Gării Buzău.

În ansamblul monumental din sensul giratoriu de la Gară, alături de locomotiva cu aburi ”Malaxa 1936”, va fi amplasat și un glob pământesc, ambele urmând a fi iluminate arhitectural pe timpul nopții.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 12 miliarde vechi, cu TVA inclus, iar termenul de execuție va fi de trei luni. (Corneliu Floriceanu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. „Valoarea totala a proiectului este de 12 miliarde lei vechi cu TVA…………”, impartiti cu rata de schimb si vedeti cati Euro sunt.
    Cred ca ar trebui utilizati banii pentru acoperiri asfaltice si dupa ce se rezolva probleme de acest gen din oras, se poate trece si la alt gen de amenajari.

    „N-am pingele, dar mi-am luat palarie noua!”

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!