Semnat, finanțat,ștampilat ! Lucrările mai întârzie. Primele contracte de finanțare pentru A7, parafate la Buzău

Semnat, finanțat,ștampilat ! Lucrările mai întârzie. Primele contracte de finanțare pentru A7,  parafate la Buzău

Ministrul Transporturilor a semnat, astazi, la Buzău, primele contracte de finanțare pentru Autostrada A7. Este vorba de porțiunea din Muntenia, sectorul Ploiești-Buzău, porțiune împărțită în 3 loturi. Lucrările, numai pe sectorul Muntenia, ar costa aproape 4 miliarde de lei.

Două acte extrem  de importante  pentru zona Moldovei s-au semnat, astazi, la Buzău. Este vorba despre două contracte de finanțare, ce vizează construirea sectorului “Muntenia” al Autostrăzii A7. Unul dintre ele este pentru finanțarea a 63 de kilometri, celălalt pentru construirea primilor 28 de kilometri. Este vorba, de lotul 2 al tronsonului Ploiești-Buzău, Mizil-Pietroasele, urmând ca zilele următoare să fie parafat și actul ce va garanta asigurarea banilor pentru lotul 1. Semnarea actelor de finanțare pentru cel de-al treilea lot va întârzia, din cauza unor contestații, dar, spun oficialii, problemele de ordin juridic vor fi rezolvate în  timp scurt. La eveniment au fost prezenți Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, Ministrul de Interne Lucian Bode, dar și Excelența-sa Ambasadorul Bulgariei  Radko Vlaykov.

Termenul, cel puțin în ceea ce privește semnarea actelor de finanțare, este unul optimist

Pentru următoarea sesiune în licitație, tronsonul Buzău-Focșani, termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost până la mijlocul lunii mai. În acestă lună se estimează lansarea licitației pentru încă două sectoare, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Pe lânga beneficiile legate de dezvoltarea economică a zonei pe care o va traversa, autostrada A7 ar prelua și din volumul de trafic de pe DN2, drumul cu cele mai multe accidente din România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și