Semnal de alarmă. Începe desființarea ghenelor de gunoi de bloc.

Semnal de alarmă. Începe desființarea ghenelor de gunoi de bloc.

Platformele de gunoi îngropate nu fac față întotdeauna cantităților mari de deșeuri depuse de locatarii din blocuri. Uneori, cuvele rămân deschise și pot fi folosite și de unele societăți comerciale din vecinătate. Au fost expediate primele 5 notificări pentru desființarea ghenelor de gunoi din blocurile turn.

Viceprimarul Ionuț Apostu este cel care a ”tras” semnalul de alarmă pentru buzoienii cărora nu le pasă de mediul în care trăim cu toții.

Este vorba despre cei care lasă gunoiul lângă platformele îngropate, în loc să-l depună în ghenele potrivite, pentru deșeurile menajere ori pentru cele reciclabile.

Primăria se află într-o campanie de înlocuire a ghenelor de gunoi clasice și a celor de la blocurile turn cu platforme subterane, moderne.

Unii cetățeni, care locuiesc în cartierele de blocuri au sesizat Primăria că sunt prea mulți locatari arondați la o singură platformă și că, în unele zile, gunoaiele nu mai au loc în cuve.

De asemenea, cei care folosesc aceste platforme îngropate atrag atenția că, de multe ori, cuvele rămân deschise și că oricine poate depune acolo deșeuri, fără a avea acest drept.

Amenajarea de platforme îngropate, mai ales în cartierele de blocuri și, în mod special în zonele cu blocuri turn continuă, astfel încât, în viitorul apropiat toate ghenele de gunoi clasice să fie înlocuite.

Zilele acestea vor ajunge la Asociațiile de proprietari 5 notificări pentru desființarea ghenelor de bloc.

Săptămâna viitoare vor fi finalizate alte 12 platforme îngropate, care vor fi urmate de expedierea altor asemenea notificări.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ȘCOALA DUALĂ, DIN SEPTEMBRIE, LA BUZĂU

13.01.22 19:45 Ultima modificare 13.01.22 19:51

Primul centru de excelență în învățământul dual de la Buzău ar urma să funcționeze din luna septembrie, la Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’. Ieri, reprezentanți ai…