Semințele și răsadurile, la mare căutare. Comenzi non-stop la Stațiunea de Cercetare legumicolă

Semințele și răsadurile, la mare căutare. Comenzi non-stop la Stațiunea de Cercetare legumicolă

Temperaturile din ce în ce mai crescute și lipsa precipitațiilor din ultimii ani ne lasă fără semințe de legume. Potrivit specialiștilor de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, producția de semințe s-a diminuat cu 75 la sută. Așa se face că, în acest moment, România produce doar 15 procente din necesarul de semințe dintr-un an, restul de 85 la sută provenind din importuri.

La Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, activitatea este în toi. Legumicultori din toată țara solicită semințe pentru înființarea culturilor, iar plicurile sunt trimise prin curier.
Din păcate, producția de semințe este din ce în ce mai mică, de la an la an. Totul, din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei precipitațiilor.

Cererea de semințe este din ce în ce mai mare, iar Stațiunea de Cercetare din Buzău abia mai face față comenzilor. Iar prețurile, anul acesta, sunt mai mari față de anul trecut.

Chiar dacă abia acum se înființează culturile de legume, stocurile de semințe ale stațiunii sunt aproape epuizate.

În ultimii ani, cantitatea de semințe produse la Buzău a scăzut de la 8 tone, la 2,5 tone.
Stațiunile de cercetare din țară oferă acum doar 15 la sută din necesarul de semințe pentru legume. Cu investiții în personal și dotări, procentul poate crește până la 25 la sută, într-un termen scurt.
Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău pune la dispoziţie seminţe şi răsaduri de legume atât pentru cultivarea în spaţii protejate, cât şi pentru culturile în câmp.

Un comentariu la: “Semințele și răsadurile, la mare căutare. Comenzi non-stop la Stațiunea de Cercetare legumicolă

  1. Bună seara scz de deranj, doresc și eu răsaduri de roșii inima de bou 30 de fire, castraveți cornisor10 fire, și roșii negre, 15 fire.. Mulțumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și