Publicat la: 21.09.2018. 18:16 / 1.075 views

ŞEFII SECŢIILOR DE VOTARE, JURIŞTI EXPERŢI ELECTORALI. PUŢIN MAGISTRAŢI DORESC SĂ SE IMPLICE LA REFERENDUM

Se anticipează o lipsă de interes a magistraţilor pentru a participa la desfăşurarea Referendumului pentru revizuirea Constituţiei. Ei au prioritate în a fi desemnaţi preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare. Numai că există semnale că nu vor fi mulţi judecători şi procurori dornici de a ocupa aceste funcţii. Astfel, la conducerea secţiilor, am putea avea doar jurişti cu patalama de experţi electorali.

tribunalConducerea Tribunalului Buzău crede că pentru tragerea la sorţi a preşedinţilor secţiilor de votare nu vor fi mulţi magistraţi interesaţi să fie pe lista candidaţilor. Asta şi după experienţa de ieri, când pentru funcţia de şef al Biroului Electoral Judeţean s-au înscris doar trei judecători.

Pentru a acoperi toate secţiile de votare, se va apela la jurişti care au şi calitatea de experţi electorali.

Spre deosebire de magistraţi, juriştii cu patalama de experţi electorali pot refuza participarea doar din motive întemeiate.

Pe lista Autorităţii Electorale Permanente sunt peste o mie de jurişti buzoieni disponibili. La nivelul judeţului vor fi amenajate peste 400 de secţii de vot. Ieri, preşedinte al Biroului Electoral Judeţean a fost desemnat, prin tragere la sorţi, judecătorul Aurel Puşcă. Referendumul pentru legea de reviziuire a Constituţiei se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 octombrie. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!