Ședință extraordinară la Consiliul Județean. Ultimele demersuri pentru ITI Ținutul Buzăului

Ședință extraordinară la Consiliul Județean. Ultimele demersuri pentru ITI Ținutul Buzăului

Astăzi, consilierii județeni au fost convocați în ședință extraordinară, iar pe ordinea de zi au fost 4 puncte. Cel mai important dintre ele a făcut referire la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ȚINUTUL BUZĂULUI” pentru realizarea unor Investiții Teritoriale Integrate (ITI). Odată stabilite ultimele detalii, cei trei parteneri, Buzău, Vrancea și Prahova, vor putea pune la punct strategia de atragere a fondurilor europene.

Astăzi, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Județean s-au adoptat ultimele măsuri pentru constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Investiții Teritoriale Integrate Ținutul Buzăului, Prahovei și Vrancei”.

Odată adoptate aceste ultime măsuri, se vor pune la punct strategii și se vor atrage resurse pentru pregătirea și elaborarea de proiecte, cu fonduri europene pentru Investiții Teritoriale Integrate Buzău, Prahova, Vrancea și ”Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Ținutul Buzăului”.

Interesul comun ce stă la baza constituirii Asociației este interesul general al locuitorilor de pe raza unităților administrativ-teritoriale membre, pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Ținutul Buzăului, Prahovei și Vrancei, atingerea și respectarea standardelor europene privind protecția mediului, a dezvoltării economice, precum și creșterea capacității de atragere a fondurilor pentru finanțarea investițiilor necesare în dezvoltarea durabilă în Ținutul Buzăului, Prahovei și Vrancei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și