ŞEDINŢĂ DE CJ CU SURPRIZE. CRISTI BÎGIU A FOST MARELE ABSENT.

ŞEDINŢĂ DE CJ CU SURPRIZE. CRISTI BÎGIU A FOST MARELE ABSENT.

sedinta cj2Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de astăzi a fost prezidată tot de vicepreşedintele Petre Emanoil Neagu. Preşedintele Cristi Bîgiu care şi-a reluat recent funcţia, nu a fost prezent deşi toată lumea se aştepta ca el să conducă şedinţa. După doar câteva zile de muncă, acesta a intrat în concediu şi a plecat la mare şi din acest motiv nu a participat la şedinţa CJ. În aceste condiţii, întîlnirea consilierilor judeţeni a decurs destul de liniştit, chiar dacă nu au trecut toate proiectele supuse aprobării iar aleşii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au contrat pe anumite teme.

Astăzi a fost prima şedinţă de Consiliu Judeţean când a avut loc un vot unitar al aleşilor Partidului Naţional Liberal. Proiectul referitor la achiziţionarea de către Consiliul Judeţean a unei cote părţi a imobilului din strada Bistriţei în care funcţionaeză Centrul Militar Judeţean a căzut la vot. Acceasi soarta a avut-o si proiectul  care făcea trimitere la cumpărarea unui imobil de pe strada Pompiliu Ştefu. Cei care au votat împotrivă, au fost consilierii PNL care au argumentat că pe Bistriţei este o clădire veche ce necesită reparaţii costisitoare şi ar fi mai bine să fie găsită o altă soluţie.

Pentru ca proiectul să treacă ar fi fost nevoie ca două treimi dintre consilieri să fie pentru. Cum PNL-iştii au votat împotrivă şi de la şedinţă au lipsit doi consilieri PSD, proiectul a picat, dar vicepreşedintele Petre Emanoil Neagu are convingerea că la şedinţa următoare va trece.

Marele absent al şedinţei de astăzi a fost preşedintele Cristi Bîgiu care şi-a reluat recent funcţia. Explicaţia absenţei a oferit-o Petre Emanoil Neagu, cel care a prezidat şedinţa şi care a vorbit inclusiv despre prietenia care îl leagă de Cristi Bîgiu.

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi au fost 29 de puncte. Dintre acestea, doar o parte au trecut de votul consilierilor, iar unul dintre cele promovate a fost cel care făcea referire la înlocuirea directorului adjunct al DGASPC, Alina Iuga cu consilierul judeţean Ştefan David. Alina Iuga este însărcinată în 7 luni şi a preferat să se retragă din funcţie.

sedinta cj  sedinta cj4

sedinta cj5  sedinta cj3

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și