Publicat la: 31.07.2020. 17:58 / 1.287 views

SE VERIFICĂ MASCA OBLIGATORIE. AMENDA ESTE ÎNTRE 500 ȘI 2.500 DE LEI

Odată cu introducerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, autoritățile buzoiene anunță și controale pentru a se urmări dacă se respectă noua regulă. În primă fază, populația va fi informată cu privire la noua decizie luată și pentru județul Buzău.

piata masca 1 statie masca 3

Începând de ieri, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, autoritățile de la Buzău au decis introducerea obligativității purtării măștii de protecție și în spațiile publice deschise, în întreg județul. Hotărârea a fost motivată de faptul că numărul de cazuri noi de Covid-19 se menține ridicat la Buzău.

Astfel, potrivit hotărârii, măsca de protecție trebuie purtată în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, stații de autobuz, peroane, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice, sau în alte situații de aglomerări publice.

În Piața Centrală, unul dintre cele mai aglomerate locuri publice, măsurile de prevenire și obligativitatea purtării măștii de protecție au fost impuse de mai mult timp, având în vedere că zona este acoperită. În continuare, la intrările în piață, asistentele medicale verifică temperatura cumpărătorilor, iar polițiștii locali se asigură că sunt respectate traseele de intrare-ieșire.

Și în privința transportului public, regulile stricte rămân valabile. Șoferii de la Trans Bus nu pleacă din stație, dacă în autobuz sunt mai mult de 10 călători în picioare.

Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise este valabilă pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani. (Mihai Bunăziua)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!