SE TOALETEAZĂ COPACII. A INTRAT ÎN LUCRU ALEEA PRINCIPALĂ DIN CRÂNG

SE TOALETEAZĂ COPACII. A INTRAT ÎN LUCRU ALEEA PRINCIPALĂ DIN CRÂNG

Copacii bătrâni sau cei bolnavi din oraşul nostru devin peste iarnă adevărate pericole pentru trecători. Mai ales în cazul unor ninsori abundente, probabilitatea de a se produce rupturi de crengi sau chiar prăbuşirea trunchiurilor creşte considerabil. Pentru a preveni astfel de accidente, echipele de la Urbis au declanşat operaţiunea de toaletare pe aleea principală a Parcului Crâng.      

toaletare copac 3Apropiata inaugurare a Orăşelului copiilor, când sute de copii vor intra în Parcul Crâng, a grăbit declanşarea operaţiunii de toaletare a copacilor de pe aleea principală.

Nici celelalte parcuri nu vor fi uitate pentru că, prin prăbuşirea unor copaci bolnavi sau bătrâni or a crengilor încărcate de zăpadă se pot produce accidentări cu consecinţe nefaste.

Imediat după aleea principală se va trece la toaletarea castanilor de pe Bălcescu, pentru că şi aici copacii bătrâni şi găunoşi ar putea da naştere unor posibile pericole.

În cazul în care va fi nevoie ca unii copaci să fie tăiaţi definitiv, ei vor fi înlocuiţi cât mai repede posibil.

Urbis are în pepinieră arţari, frasini, castani şi tei, în număr suficient chiar şi pentru plantări consistente în oraş.

Toaletarea copacilor se face după un plan bine stabilit de tehnicienii de la Urbis, care au făcut iniţial un recensământ al copacilor periculoşi. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și