Se recondiționează Obeliscul. Apropierea vizitatorilor de șantier este interzisă

Se recondiționează Obeliscul. Apropierea vizitatorilor de șantier este interzisă

Creație a marelui sculptor buzoian Gheorghe Coman, Obeliscul din Crâng a fost inaugurat în 1976, la 1600 de ani de la prima atestare documentară a Buzăului. Are o înălțime de 26,8 metri și este fixat pe o fundație de 14 metri. Zilele trecute au fost demarate lucrări de recondiționare a monumentului reprezentativ pentru orașul nostru.

În urmă cu câțiva ani s-a observat că în unele dintre plăcile de travertin cu care este placat Obeliscul din Parcul Crâng și, în special, în unele dintre basoreliefuri au apărut fisuri și crăpături destul de evidente.

Primăria a înconjurat monumentul cu o bandă care interzicea apropierea cetățenilor, pentru a evita accidentarea vreunui vizitator și a încheiat un contract cu o firmă specializată pentru repararea obiectivului

Lucrările au început deja, au fost ridicate schelele în jurul monumentului și lucrătorii specialiști vor începe să înlocuiască plăcile deteriorate.

Contractul a fost încheiat cu aceeași firmă care a recondiționat anul trecut cele trei statui din Parcul Crâng și lucrările se vor încheia cel mai probabil până la începutul toamnei.

Pe perioada lucrărilor, în jurul Obeliscului va fi instituită o zonă de protecție pentru evitarea unor eventuale accidentări ale vizitatorilor din parc, în special a copiilor care obișnuiesc să se joace în zonă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și