Se pregătește Dinamo Municipal Buzău

Se pregătește Dinamo Municipal Buzău


Echipa de handbal masculin Dinamo a făcut o ofertă de asociere Consiliului Judetean Buzău. Propunerea e ca Dinamo să se mute și să joace la Buzău, urmînd ca echipa să se numească Dinamo Municipal Buzău. Dinamo va participa cu locul din prima ligă și lotul de jucători, iar Consiliul Județean Buzău ar trebui să le plătească salariul handbaliștilor. „Nu-i nu mai avem bani să plătim jucătorii. Per total nu-i o sumă chiar atît de mare. Dinamo a ajuns în această situație penibilă, întrucît Ministerul de Interne nu mai finanțează handbalul” a declarat Ovidiu Semen, președintele secției de handbal de la Dinamo. Acesta a prezentat oferta de asociere vicepreședintelui CJ Buzău, Cristian Romanescu: „Urmează să mă întîlnesc cu domnii Romanescu și Bîgiu pentru a bate palma. Eu sunt optimist, în proporție de 90% cred că ne vom înțelege. Urmează apoi ca juriștii celor două părți să se întîlnească pentru a parafa asocierea”. Echipa de handbal Dinamo a mai jucat în trecut la Buzău, chiar în mai multe rînduri, iar rezultatele au fost pozitive: „Am reușit o performanță neegalata în handbalul masculin românes după revoluție. Să ajungem în semifinalele Cupei EHF după ce a învins pe Northon, reprezentanta Germaniei. Ne-au eliminat spaniolii de la Altea, dupa un ghinion teribil, cînd în retur la scor egal ni s-au accidentat extremele” își aduce aminte Semen.

Dinamo se plimbă cu cortul prin țarăÎn ultimii doi ani, pentru a supraviețui, Dinamo a plecat din București întrucît ministerul i-a tăiat alocația de la buget. Campionatul trecut a jucat la Brașov, iar în cel încheiat recent la Călărași, unde a beneficiat de susținerea financiară a autorităților locale. Însă, după un an, atît la Brașov, cît și la Călărași, s-a renunțat la colaborare. În campionatul recent încheiat, Dinamo Călărași a terminat pe locul 9, cei mai cunoscuți jucători fiind Purcărea, Cojocea, Stamate și Săulescu.

S-ar putea implica și Primăria
În asocierea dintre Dinamo și Consiliul Județean Buzău s-ar putea implica inclusiv Primăria Buzău. Dacă răspunsul autorităților locale din Buzău va fi unul pozitiv, atunci sportul buzoian va avea din nou o echipă în prima ligă. Momentan formațiile de fotbal, handbal, rugby și volei din Buzău activează în diviziile inferioare, fără șanse de promovare în viitorul apropiat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și