SE ÎMPART BANII JUDEȚULUI. ANUL ACESTA, BUGET MAI MARE DECÂT ÎN 2020

SE ÎMPART BANII JUDEȚULUI. ANUL ACESTA, BUGET MAI MARE DECÂT ÎN 2020

Miniparlamentul județean se întrunește mâine în ședință extraordinară convocată pentru aprobarea bugetului propriu al județului Buzău pentru anul 2021, precum și ale instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean. Față de anul trecut, bugetul județului este cu 100 de milioane mai mare la capitolul venituri, dar și cheltuielile sunt pe măsură.

JUDETJoi, 8 aprilie, la ora 10, consilierii județeni se întrunesc în ședința extraordinară pentru aprobarea bugetului județului. Dacă anul trecut a fost prevăzută inițal suma de peste 377 de milioane de lei la sectiunea venituri, pentru anul în curs bugetul propriu al județului Buzău se propune a se stabili la venituri în sumă de peste 474 de milioane de lei, din care venituri proprii de 2,48 milioane de lei.

Cheltuieli totale prevăzute a se angaja în anul 2021 de Consiliul Județean Buzău sunt de peste 529 milioane de lei. Peste 256 de milioane de lei sunt prevăzuți la capitolul Transporturi și Comunicații, peste o sută de milioane de lei merg către Asistența Socială, peste 60 de milioane de lei sunt prevăzuți la capitolul Cultură, recreere și religie, este 47 de milioane sunt cheltuieli ale Autorității Publice Județene, peste 26 de milioane de lei sunt prevăzuți la capitolul Sănătate, iar restul la capitolul Învățământ și alte cheltuieli.

Potrivit proiectului de hotărâre, deficitul secțiunii de dezvoltare, în valoare de 55 de milioane, va fi finanțat din excedentul anilor precedenți. (Mirela Copariu)

[youtube]https://youtu.be/Qz7tD86_s78[/youtube]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și