Publicat la: 16.04.2018. 18:21 / 937 views

SE DEZVOLTĂ STAŢIUNEA. PARC BALNEAR LA SĂRATA MONTEORU

În anii 90, staţiunea Sărata Monteoru a intrat în declin şi multe dintre construcţiile realizate de comunişti au început să se ruineze. În ultimii ani, staţiunea a început să se dezvolte din nou şi a devenit de interes local. În curând, aici va fi construit un parc balnear care ar putea propulsa Monteoru la rangul de staţiune de interes naţional.

chirca monteoru 2

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru a primit undă verde să construiască în staţiunea buzoiană un parc balnear, după cele mai noi reguli.

O echipă de la Consiliul Judeţean, condusă de vicepreşedintele Romeo Lungu, a vizitat parcul balnear de la Bistriţa Năsăud şi a făcut demersurile necesare pentru o colaborare cu autorităţile locale.

Pentru construirea viitorului parc balnear, Primăria Merei a cedat Consiliului Judeţean un teren situat în proximitatea Minei de Petrol.

Staţiunea a făcut deja primii paşi pentru a intra în posesia unui statut superior celui pe care îl deţine acum.

A fost construit un punct de informare pentru turişti, un parc de aventură şi se fac ultimele retuşuri la parcul de agrement de lângă Sala sporturilor.

Festivalul interjudeţean BuzăuFest şi Zilele Monteorului atrag la începutul lunilor iunie şi iulie mii de turişti în staţiune .

Odată cu construirea viitorului parc balnear, turiştii vor dispune de toate condiţiile pentru a petrece un sejur plăcut la Monteoru.

Bazinele vechi, care au făcut faimoasă staţiunea odinioară, sunt, din păcate, într-o avansată stare de degradare şi nu mai sunt puse la dispoziţia turiştilor de foarte multă vreme.

Buzoienii îşi doresc ca ele să fie reintroduse în circuitul staţiunii dar nu pot fi reabilitate, pentru că sunt în proprietate privată.

Pentru că noul parc balnear se va construi în apropierea Minei de Petrol, aici se va constri o replică în miniatură a acesteia, pentru ca turiştii să vadă cum se extrage petrolul fără sonde. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!