Publicat la: 06.07.2018. 18:38 / 1.077 views

SE DAU TICHETELE DE VACANŢĂ. AU AVANTAJE DAR ŞI DEZAVANTAJE

Mult anunţatele tichete de vacanţă au ajuns şi la buzoieni. Cele mai multe au ajuns către angajaţii de la stat, dar au fost şi patroni care au oferit astfel de bonuri angajaţilor. Odată cu lansarea lor pe piaţă, s-a constatat că acestea au şi avantaje, dar şi dezavantaje. Cele  mai mari nemulţumiri sunt legate de preţurile de cazare pe litoral, care au explodat.

voucerTichetele de vacanţă au început să fie  folosite încă de acum doi ani. Anul acesta, însă, de ele se bucură un număr mai mare de angajaţi, în special cei de la stat. Operatorii de turism, în cea mai mare parte le primesc, însă la această oră nu prea mai sunt locuri disponibile. Reprezentanţii agenţiilor de turism trag semnale de alarmă cu privire la anumite practici care au luat naştere după lansarea pe piaţă a acestor tichete. Cele mai mari probleme sunt legate de preţurile care au sărit în aer pe litoralul românesc.

Chiar şi aşa, ofertele pe litoral sunt aproape epuizate, chiar şi cele ce depăşesc o mie de euro pentru un sejur de 5 nopţi.

Ofertele de vacanţă în străinătate prezente în acest moment pe piaţă sunt cu mult mai mici decât ceea ce oferă hotelierii de pe litoralul românesc.

Potrivit legislaţiei în vigoare, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă într-un an, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, alocate cu această destinaţie. Acestea pot fi folosite fie la munte fie la mare, însă numai pe teritoriul României. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!