Publicat la: 09.07.2018. 18:30 / 1.195 views

SE COSEŞTE HELEŞTEUL. OPERAŢIUNEA VA DURA PÂNĂ LA SFÂRŞITUL SĂPTĂMÂNII

Vinerea trecută, Urbis a mutat motocositoare din Parcul Tineretului pe heleşteul din Crâng. Din această dimineaţă a început scoaterea ierburilor din lac iar până la sfârşitul săptămânii apa va fi curată. Săptămâna viitoare urmează să fie curăţat şi lacul din Parcul Marghiloman.      

motocoasa crang 2Începerea curăţării heleşteului din Parcul Crâng de ierburile acvatice a însemnat şi bucuria răţuştelor care s-au obişnuit să cuibărească pe una dintre cele două insule neamenajate.

Motocositoarea a fost mutată din Parcul Tineretului încă de vineri şi din această dimineaţă şi-a început activitatea pe Heleşteu.

Chiar dacă mai există încă o porţiune necosită pe lacul din Parcul Tineretului, motocositoarea a fost adusă la Crâng pentru că suprafaţa apei era îmbâcsită de plante acvatice.

Răţuştele care şi-au făcut casa pe Heleşteu vor avea, în continuare, ca habitat cele două insule neamenajate şi nu vor mai fi deranjate nici de hidrobiciclete care vor fi scoase definitiv de pe lac.

Plantele acvatice scoase din lac vor fi depozitate într-un loc ferit şi vor fi folosite în viitor ca îngrăşământ natural pentru spaţiile verzi aflate în administrarea societăţii Urbis Serv.

Dacă vremea va permite ca lacul din Crâng să fie curăţat până la sfârşitul acestei săptămâni, motocositoarea va fi mutată la Marghiloman.

În stufărişul de pe lac va fi lăsată necosită  o suprafaţă generoasă pentru păsările care îşi au au cuiburile acolo. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!