Se apropie sezonul cauciucurilor de iarnă. Ce riscă șoferii care circulă iarna cu anvelope de vară

Se apropie sezonul cauciucurilor de iarnă. Ce riscă șoferii care circulă iarna cu anvelope de vară

N-a venit încă iarna însă șoferii trebuie să fie pregătiți încă de pe acum să circule în siguranță pe șoselele acoperite de polei sau zăpadă. Șoferii care nu echipează mașinile cu anvelope de iarnă se pot alege cu o amendă piperată, în caz că sunt depistați de polițiști pe șosele acoperite cu zapădă sau polei.

Chiar dacă nu există o dată exactă pentru dotarea mașinilor cu anvelope de iarnă, potrivit legislației în vigoare, ele trebuie folosite atunci când se circulă pe drumuri acoperite de gheață, zăpadă sau polei. Proprietarii de mașini trebuie să știe că anvelopele de iarnă poartă însemne speciale care pot fi reperate ușor de către politiști.
Din comoditate sau poate din lipsă de fonduri, unii șoferi nu înlocuiesc anvelopele de vară cu cele de sezon rece. În acest caz, oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi să nu iasă cu mașinile în trafic, dacă nu sunt dotați corespunzător.

Polițiștii de la Serviciul Rutier Buzău anunță că dacă descoperă în trafic șoferi care nu respectă legea, în zile când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, vor trece la aplicarea de amenzi.

Anvelopele de iarnă sunt necesare şi din alt punct de vedere, nu doar pentru siguranța participanților la trafic. Astfel, în cazul în care şoferii ale căror maşini nu au fost echipate corespunzător sunt implicați în accidente rutiere, firmele de asigurări nu sunt dispuse să plătească despăgubiri.
Codul Rutier mai prevede că, pentru a fi pregătiți de deszăpezire atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, șoferii trebuie să aibă în mașină o lopată și un săculeț de nisip.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și