Școli mari, închise de COVID. Mii de elevi, afectați de situație

Școli mari, închise de COVID. Mii de elevi, afectați de situație

Fără legătură cu ce s-a întâmplat ieri, de astăzi încă trei mari unități de învățământ din municipiul Buzău au fost închise. Este vorba despre colegiile Pedagogic și Eminescu, dar și Școala Gimnazială Nr. 11. Elevii au fost retrași din bănci din cauza cazurilor de COVID. Și Liceul Tehnologic ‘’Henri Coandă’’ a fost închis, dar nu din motive epidemiologice, ci din cauza lipsei căldurii în sălile de curs.

De astăzi, unitatea de învățământ cu cel mai mare număr de elevi din județ a fost închisă, iar orele de la Colegiul Național Pedagogic ‘’Spiru Haret’’ se vor desfășura exclusiv în sistem online. 

Și în cazul Colegiului Național ‘’Mihai Eminescu’’ s-a luat aceeași decizie, tot pe fondul numeroaselor clase închise din cauza îmbolnăvirilor de COVID. Nu în ultimul rând, cea mai mare unitate gimnazială din județ, Școala nr. 11 din Buzău a trecut cu orele online.

Acestei liste se adaugă Liceul Tehnologic ‘’Henri Coandă’’, însă nu din motive epidemiologice. Cu toate că unitatea a avut parte de o modernizare și o îmbunătățire a condițiilor, elevii nu se pot  bucura de acest lucru.

Pentru a nu fi nevoiți să învețe în frig, copiii au fost trimiși acasă, în online. Motivul este unul tehnic, legat de noua centrală termică, a cărei rețele electrice nu este pusă la punct.

Conducerea unității așteaptă intervenția necesară pentru a fi rezolvată problema, astfel încât elevii să revină în bănci.

Liceul Tehnologic ‘’Henri Coandă’’ are un număr de aproape 900 de elevi nevoiți acum să învețe din fața calculatorului.  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și