(UPDATE IMPORTANT!) Școală online, de mâine. Măsură impusă la Buzău și în câteva comune din județ

(UPDATE IMPORTANT!) Școală online, de mâine. Măsură impusă la Buzău și în câteva comune din județ

!UPDATE!

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, conform căreia școlile din Buzău și din câteva comune ale județului urmau să intre în online, de mâine, a fost dată peste cap de anunțul șefului educației buzoiene, Ionel Meiroșu, potrivit căruia mâine se învață, totuși, în școlile pentru care se luase decizia de a se intra online în integralitate.

Astfel, mâine, elevii din municipiu, dar și din comunele vizate de CJSU sunt chemați să meargă la școală, cu excepția cazurilor în care au fost luate deja decizii punctuale la nivelul consiliilor de administrație ala anumitor unități de învățământ.

Răsturnarea de situație a fost anunțată la Campus TV, în această seară, de inspectorul școlar general Ionel Meiroșu.

*ȘTIRE INIȚIALĂ*

Decizie de ultimă oră, luată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Vor fi suspendate activitățile didactice cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Buzău și a comunelor Ulmeni, Cernătești, Stâlpu, Măgura, Glodeanu Siliștea, Mihăilești, Poșta Câlnău, Vintilă Vodă, Mărăcineni, Blăjani, Vernești, Unguriu, Săpoca, Brădeanu și Rușețu, județul Buzău, unde incidența cumulată la 14 zile, respectiv incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, este mai mare de 7.5/1000 locuitori.

Pe perioada suspendării, procesul de învățământ la unitățile de învățământ preuniversitar menționate se va desfășura în sistem on-line.

Cea mai mare rată de infectare este la Rușețu, 16,26/1000 de locuitori. De asemenea, la Brădeanu și Săpoca, rata de infectare înregistrată este de peste 10 la mia de locuitori.

Update: ca o modificare de ultimă oră, decizia CJSU a fost anulată în integralitate. Astfel, elevii se vor întoarce, chiar de mâine, în bănci.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și