Schimbări în decontul transportului elevilor. Legislația educației a fost modificată

Schimbări în decontul transportului elevilor. Legislația educației a fost modificată

Ca urmare a modificării legislației educației, elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu și se deplasează în alte localități pentru efectuarea cursurilor școlare beneficiază de posibilitatea decontării costurilor de transport de la unitățile de învătământ doar în perioada cursurilor școlare.

Societatea de transport local anunță că tichetele de transport gratuite de care au beneficiat elevii nu mai sunt conforme potrivit noii legislații, așa încât au fost dezactivate.

Până la începerea noului an scolar 2021-2022, elevii vor putea călători cu autobuzele Transbus pe baza de legitimații de călătorie valabile, bilet sau abonament.

După începerea noului an școlar 2021-2022, elevii vor putea deconta contravaloarea documentelor de călătorie (legitimații, bilet, abonament) de la unitatea de învățământ la care studiază, în baza documentelor justificative emise de societatea de transport local. Informații suplimentare de pot obține de la fiecare școală în parte. De asemenea, elevilor care sunt cazați la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ unde sunt școlarizați. (Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

Acromatic. Iarna, în alb și negru

18.01.22 19:45 Ultima modificare 18.01.22 19:43

Pe simezele sălii ”Parter” de la Galeriile de Artă ”Ion Andreescu” pot fi văzute o serie de lucrări în alb și negru. ”Acromatic”, expoziția semnată…